Steun ons project eenmalig, maandelijks of jaarlijks
voor een vast of door uzelf gekozen bedrag.

Maak je keuze via ons veilig online betaalplatform.
Alvast bedankt voor uw hulp. Voor onze jongeren een enorme steun.

 

Alternatieve mogelijkheden

Als u graag een donatie wilt maken aan vzw Auténtico dan kan dat via het volgend rekeningnummer:

BE13 0018 6091 9839

 

OF u kan gebruik maken van bovenstaande online betaalmogeijkheden. Dit kan zowel eenmalig, maandelijks of jaarlijks.

 
Autentico word adoptieouder

Waar gaat het geld heen?

We streven ernaar om zoveel mogelijk van uw donatie rechtstreeks in de opleiding van onze jongeren te investeren.  We doen dit transparant en eerlijk.  Waar gaat uw geld heen?

We selecteren onze meest getalenteerde en gemotiveerde jongeren en sturen hen naar de beste scholen. Als ze hun secundair hebben afgerond betalen we hun inschrijvingsgeld, huur studentenkamer in de stad en een vergoeding voor maaltijden. Dit komt maandelijks neer op 130 euro. Ook extra kosten verbonden aan het schoollopen nemen we, in overleg met de familie, deels voor onze rekening. Vanzelfsprekend is er ook een inspanning van de familie. Die inspanning wordt bepaald naar gelang de levenssituatie van de jongere.

Kinderen uit lager en secundair genieten van een opgeleide leerkracht binnen ons project. Om hun slaagkansen te verhogen moeten we het onderwijs versterken. Nicaragua kent een erg zwak schoolsysteem en als we de slaagkansen van onze jongeren willen verhogen moeten we inzetten op kwaliteit. Kids gaan slechts een half dagje naar school en wij begeleiden hen de andere helft in ons leercentrum. Geen prentjes knippen of tekeningen maken maar wiskunde, wereldoriëntatie, cultuurlessen,…

 

Eens per jaar krijgt elk kind uit ons project een schoolpakket bestaande uit schriften, schrijfgerei, een rugzakje… Voor wie afstudeert betalen we het promotie uniform. We kopen enkel het jaarlijks verplichte schooluniform voor wie in extreme armoede zit, omdat we onze centen willen gebruiken voor het leerproces. Geen vissen geven, maar leren vissen dus.

 

Eens per jaar organiseren we een excursie voor de jongeren die regelmatig naar het project komen. Een beloning voor hun inzet. Zo trokken we naar de Masaya vulkaan, gingen vulkaanboarden, zwommen in het leukste zwembad van de hoofdstad, bezochten het kunstmuseum…

 

Aan elk project kleeft administratie vast. Om legaal te kunnen werken moet je aan de wettelijke verplichtingen voldoen. Daarvoor betalen we één halftijds administratieve kracht. Jongeren die ‘administratie’ studeren krijgen de kans om mee te helpen om aan onze administratieve verplichtingen te voldoen. Zo helpen we elkaar!

 

Ook de rekeningen van ons leercentrum; elektriciteit, drinkbaar water, poetsvrouw (mama uit het project) en de huur van ons kantoortje in Leon kost natuurlijk centen. We proberen zuinig te zijn en de vaste kosten te beperken.

 

We investeren in het project door

  1. te schilderen
  2. werkmateriaal
  3. tuinaanleg
 

We komen occasioneel tussen bij

  1. medische kosten
  2. voedselpakketten na overstromingen
  3. ondersteuning bij crisissituaties binnen een familie