Het professionele slot van ons leertraject, de start van een mooie toekomst!

Teknica Nicaragua

Wat doen we?

TekNica is enerzijds een dienstenbedrijf dat onderhoudswerken uitvoert in de regionale hoofdstad León, anderzijds fabriceren we in ons eigen fabriekje diverse meubelen en gadgets in hout en metaal.  We produceren zowel voor de lokale markt als voor export.

Het is een jong inititatief, gestart in 2019 en werkend met een klein team.

Maandelijks knappen we ook een ruraal gelegen schooltje op in samenwerking met het Limburgse project ‘Escuela‘.

TekNica wil een krachtige groene scheut zijn in een economisch dor landschap, gezond en sterk groeiend als voorbeeld voor anderen.  Het wordt gestuurd door specialisten vanuit België en uitgewerkt ter plaatse door veelal zelf opgeleide Nicaraguanen.

Toekomstige winsten gaan naar herinvestering en het educatieve luik van vzw Autentico.  (vastgezet in de oprichtingsakte)

Enerzijds stimuleren we werk door sociale participatie.
Anderzijds biedt het de mogelijkheid om te investeren in lokaal onderwijs.

Wij bieden betere voorwaarden op het gebied van infrastructuur en gezondheid aan openbare scholen, waardoor de kwaliteit van het onderwijs voor kinderen wordt verbeterd.

 
[dd-parallax img="Teknica-1-16_9.jpg" height="500" speed="3" offset="true" mobile="Teknica-1-16_9.jpg"] [/dd-parallax]

Verzekerd van een échte toekomst.

De jongeren die een opleiding hebben genoten via vzw Auténtico vloeien op deze manier door naar de arbeidsmarkt.  Teveel afgestudeerde jongeren vinden geen job in Nicaragua en blijven in de armoede trappelen.  De zin van investeren in onderwijs wordt daarom door veel families in vraag gesteld.  Wij proberen het bewijs te leveren dat onderwijs er écht toe doet.  We proberen niet alleen de goeie dingen te doen, maar ook de dingen goed af te werken! 

Het dienstenbedrijf is het commerciële luik van vzw Auténtico. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe partners of specialisten die hun kennis aan ons ter beschikking willen stellen.  Wenst u meer info?  Mail naar algemeen directeur  Lieven Huysentruyt of coördinator Philip Vertriest !

Lieven Huysentruyt
algemeen directeur

Ingrid Flores
lokaal directeur

Volg TekNica op Facebook

 

+505 8756 3435

 

sa.teknica@gmail.com