Orkaan Iota slaat hard toe in Nicaragua

Met de maximumkracht van 5 zette orkaan Iowa maandagavond 16u. voet aan wal op de Caraïbische kust van Nicaragua.  Na orkaan Eto twee weken eerder is deze nieuwe mokerslag een ramp voor de vele gezinnen die leven in plastieken tenten langs de vele kronkelende rivieren die het land telt..
Ons project ligt langs de belangrijke rivier ‘El Tamarindo’, die stevig buiten de oevers trad waardoor verschillende families dienden te worden geëvacueerd.  Huizen verdwenen in de kolkende rivier en families werden dakloos. Ons leercentrum bleef relatief gespaard, op wat waterschade na.

Onze eerste taak is nu zorgen voor de families uit ons project.  We kijken of er voedsel moet worden uitgedeeld en/of kledij moet worden verzameld.  Samen met onze ‘raad van moeders’ brengen we de problemen in kaart.

Ons eigen leercentrum is een lichtbaken in de gemeenschap.  We bouwden boven de waterval om gespaard te blijven in noodsituaties.  Je kan een ander maar helpen als je zelf in topconditie bent.

We kunnen alle duwtjes goed gebruiken in deze uitzonderlijke omstandigheden.  U kan ons helpen door te storten op https://vzw-autentico.org/steun-ons/  We geven gerichte feedback zodat u zelf ziet wat we met uw centen doen.