Cristhian Muñoz, een jongen die is opgegroeid in het project.

Cristhian Muñoz stapte op 7-jarige leeftijd in het project toen het nog bekend stond als Mpowering People (MP). Doordat vzw Auténtico begin 2016 het noodlijdende project overnam, bleef hij ondersteuning krijgen voor zijn studies. Ondertussen is hij 20 en heeft hij het als succesvolle volwassene verlaten.

Jeugd

Cristhian zat als kind niet in de makkelijkste situatie. Hij was enig kind van een alleenstaande moeder. Ze wilden graag in het project stappen, maar wisten niet of ze kans maakten. De 7-jarige Cristhian wou graag deel zijn van de toenmalige MP-familie. Wanneer ze het nieuws kregen dat ze mochten meedoen, waren ze in de wolken.

Door bijlessen te krijgen in de vakken die hij moeilijk vond, begon Cristhian beter te doen op school. Maar Auténtico leerde hem meer dan theoretische kennis. Ze gaven hem creatieve lessen in de vorm van dans. Hij leerde over waarden en normen, in zichzelf geloven en waarderen wat hij had. Hij begon zich ook te realiseren dat zijn toekomst niet de meest voor de hand liggende moest zijn.

Impact

Met zijn nieuw zelfvertrouwen, toewijding en de steun van Auténtico kon Cristian beginnen aan zijn droomopleiding. Hij begon met de opleiding industrieel elektricien aan het Polytechnisch Instituut La Salle. Vzw Auténtico gaf Cristhian een maandelijks budget om zijn maaltijden en extra kosten te betalen. Zijn lessen liepen van 7 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s avonds. Hij kreeg een computer om zijn taken te maken en online Engelse les te volgen. Zo bleven ze zijn leerproces bevorderen. Zelf beschrijft hij zijn tijd aan de universiteit als “de grootste ervaring die ik ooit had kunnen meemaken.”

 

Terugblik en vooruitzicht

Cristian is zeer dankbaar voor de kans die Auténtico hem heeft gegeven. Hij beseft dat zijn leven er heel anders had uitgezien zonder de vzw. “Ik ben altijd al iemand geweest die wou uitblinken maar zonder Auténtico zou het veel moeilijker zijn geweest.”
 
 

Nu werkt Cristhian als industrieel elektricien in het bedrijf Camanica Grupo Nueva Pescanova. Zijn toekomst ziet hij rooskleurig. Hij wil verder doen wat hij nu doet en er blijven in uitblinken.

Cristhian heeft zijn kansen genomen, dat is onze motivatie!

picturemessage_yw4eun55.clz
Ik ben altijd al iemand geweest die wou uitblinken maar zonder Auténtico zou het veel moeilijker zijn geweest.
Cristhian Muñoz

Auténtico

Cristhian hoopt dat Auténtico verder kansen geeft aan kinderen en jongeren zodat ook zij hun dromen kunnen waarmaken en zo verder te raken in het leven, net zoals hijzelf.