5 must see's in León

León is een koloniale studentenstad. Hij leeft, hij beweegt, hij is dynamisch. De stad uit 1532 is opgericht door Francisco Hernández de Córdoba. De oude hoofdstad wordt ook wel het intellectuele centrum van Nicaragua genoemd.

 

1.Cathedral-Basilica

Assumption of the Blessed Virgin Mary

De grootste kathedraal in Midden-Amerika staat in León . Het wordt beschermd door UNESCO en staat op de werelderfgoedlijst. Voor €3 kan je boven op het dak gaan. Een wit dak dat schreeuwt om een Instagram foto te maken. Spring over de architectuur of neem een dramatisch foto van jezelf turend over León .

2. Revolutionaire graffiti

De graffiti in León vertellen de verhalen van de vrijheidsvechters. De vertellingen van de revolutie zijn geschilderd op muren ‘all over’ León . Het zijn geen lelijke tags zoals je in België kent. Het zijn volwaardige meesterwerken. Deze taferelen geven de geschiedenis van het land weer en hun ontwikkeling.

 

3. Ontsnap de hitte

In Nicaragua is het warm. Dat valt niet te ontkennen. Als de hitte je even te veel wordt of je een dag wil relaxen, begeef je naar het strand, 30 minuten buiten de stad met bus of auto.

 

4. Volcano boarding op Cerro Negro

Heb je er ooit al eens aan gedacht om van een vulkaan naar beneden te glijden? Hier is je kans! Je kan volcano boarden van de vulkaan Cerro Negro. Een unieke ervaring die alleen in Nicaragua kan worden gedaan.

 

Cerro Negro is de 2de jongste vulkaan op aarde. Bovenaan de actieve vulkaan is het zeer winderig, wees voorzichtig.

 

 
 

5. Bezoek het museum van hedendaagse kunst

León is een vrijdenkende studentenstad. Schilders en poëten zijn er niet moeilijk te vinden. Het is dus niet vreemd dat er een museum is voor hedendaagse kunst. De prijs zal je bankrekening niet in het rood zetten. Voor 2 dollar kan je het museum bezoeken. Het museum herbergt parels van Goya, Picasso, Bastiaens,…

Dit zijn maar 5 voorbeelden van wat je kan doen. Er is nog zoveel meer: Een bruisend uitgaansleven, kookworkshops, een cinema, het museum van de revolutie, etc.

Zelf ook interessante plekken die wij hier vergaten? Laat het ons weten!

Interesse om het land te bezoeken als vrijwilliger?