5 bezienswaardigheden in León

León is een stad in NicaraguaMidden-Amerika. De volledige maar zelden gebruikte naam van de stad is Santiago de los Caballeros de León. León is de hoofdstad van het gelijknamige departement León. De gemeente heeft 205.000 inwoners (per 2015), waarvan ongeveer tachtig procent in urbaan gebied (área de residencia urbano) woont.

León ligt aan de rivier de Chiquito, negentig kilometer ten noordwesten van de Nicaraguaanse hoofdstad Managua. In de stad bevindt zich onder meer de Kathedraal van León die op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. 

Francisco Hernández de Córdoba, ook wel Fernández de Córdoba genoemd, was een Spaanse conquistador. Hij wordt gezien als de ontdekker van Nicaragua en stichtte daar de steden Granada en León. Hij stierf in 1526.

(bron: Wikipedia)

1.Cathedral-Basilica

Assumption of the Blessed Virgin Mary

De grootste kathedraal van Centraal-Amerika staat in León en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ze is vrij toegankelijk en voor €3 kan je boven op het dak wandelen.  Wel opletten, tickets worden aan de achterzijde van de kathedraal verkocht, de ingang ligt vooraan aan de linkerkant.  Het witte dak nodigt uit tot een panoramische foto van de stad met de beroemde vulkanen op de achtergrond. .

 

[dd-parallax img="IMG_2589.jpg" height="500" speed="3" offset="true" mobile="pb07m.jpg"] [/dd-parallax]

2. Revolutionaire graffiti

De graffiti in León vertelt de strijd van de vrijheidsstrijders. De verhalen van de revolutie zijn geschilderd op muren ‘all over’ León . Het zijn volwaardige meesterwerken. Deze taferelen geven de geschiedenis van het land weer en hun ontwikkeling.

 

3. Ontsnap aan de hitte

In Nicaragua is het warm. Dat valt niet te ontkennen. Als de hitte je even te veel wordt of je een dag wil relaxen, begeef je naar het strand, 30 minuten buiten de stad met bus of auto.  Las Peñitas is het strand waar vooral buitenlanders vertoeven, terwijl Poneloya de voorkeur geniet van de locals.  Wij vinden beiden fijn, maar trekken toch net iets liever Las Peñitas in.  Maar dat kan ook wel aan de culinaire topkwaliteit van het Italiaans restaurant liggen natuurlijk!

 Een andere optie om aan de hitte te ontsnappen is natuurlijk een heerlijke Macua cocktail in de ViaVia!

4. Volcano boarding van de Cerro Negro

Heb je er ooit al eens aan gedacht om van een vulkaan naar beneden te glijden? Hier is je kans! Je kan volcano boarden van de vulkaan Cerro Negro. Een unieke ervaring die alleen in Nicaragua kan worden gedaan.

 

Cerro Negro is de 2de jongste vulkaan op aarde. Bovenaan de actieve vulkaan is het zeer winderig, wees voorzichtig.

 

 

5. Bezoek het museum van hedendaagse kunst

León is een vrijdenkende studentenstad. Schilders en poëten kuieren door de straten of gooien hun kunsten tentoon. Het is niet vreemd dat er een indrukwekkend museum is voor hedendaagse kunst. De toegangsprijs zal je bankrekening niet in het rood zetten. Voor 2 dollar kan je het museum bezoeken. Het museum herbergt parels van Goya, Picasso, Bastiaens,…

Dit zijn maar 5 voorbeelden van wat je kan doen. Er is nog zoveel meer: Een bruisend uitgaansleven, kookworkshops, een cinema, het museum van de revolutie, etc.

Zelf ook interessante plekken die wij hier vergaten? Laat het ons weten!

Interesse om het land te bezoeken als vrijwilliger?