5 hotspots voor toeristen in Nicaragua

1.Granada

Granada is een oude hoofdstad, net als Léon. De 2 steden hadden ruzie over wie de hoofdstad van Nicaragua mocht worden. Deze strijd eindigde in de 19de eeuw met een compromis en beiden gaven de scepter door aan het vissersdorpje Managua. Toch is Granada een van de meest toeristische plekken in Nicaragua. Het staat er vol met koloniale huizen. Sommige reizigers beschrijven het zelf als een openlucht museum.

Vanuit de stad kan je de majestueuze Mombacho vulkaan beklimmen. Laat je niet afschrikken door de waarschuwingen voor Puma Trail. Hij is lang niet zo zwaar als men laat uitschijnen en je maakt er kans om luiaards, spidermonkeys, tropische kikkers en transparante vlinders te ontmoeten!
Een andere optie is om per boot of kajak de ‘Isletas’ te bezoeken.  Het is een archipel van maar liefst 365 eilandjes.  De eilanden zijn rijk aan vogelsoorten.  Op sommige van de eilanden kan je een hotelletje boeken.  Ideaal om een te ontspannen na een zware vulkaantrip.

‘s Avonds trek je vanuit het centrum richting het meer de ‘Calle de Calzada’ in om er te genieten van de vele bars, restaurants en het straatentertainment! 

 
[dd-parallax img="63490-Granada-Cathedral.jpg" height="500" speed="3" offset="true" mobile="pb07m.jpg"] [/dd-parallax]

2. León

Net als Granada is León een voormalige hoofdstad van het land.  Het is een bruisende universiteitsstad met tal van hotels, bars en restaurantjes.  In het centrum vind je er de neoclassicistische kathedraal, de grootste van Centraal-Amerika.  Je vindt binnenin de graftombe van Rubén Dario, de Shakespeare van de spaanstalige wereld.
Vele backpackers die er vertoeven op hun rondreis blijven er langer dan gepland.  Er is een groot kunstmuseum (https://www.fundacionortizgurdian.org/cultura), het museum van mythes en legendes en het museum van de revolutie.  De straten worden geroemd omwille van hun prachtige muurschilderijen.  Daarnaast kan je vanuit de stad verschillende excursies organiseren richting de vele vulkanen die langs de stad liggen.
Wist je trouwens dat een van de grootste en mooiste hostels in de stad van Vlaamse makelij is?  Stoverij met frieten staat op de menu in de ViaVia!

[dd-parallax img="Leon.jpg" speed="3" offset="true" mobile="pb07m.jpg"] [/dd-parallax]

3. Cerro Negro

De Cerro Negro is de 2de jongste vulkaan op aarde. Ondanks zijn activiteitsgraad, schrikt hij vooral jongeren niet af om te gaan volcano boarden. Deze avontuurlijke ‘must do’ heeft wereldfaam gekregen door als tweede op de CNN Travel Thrillseeker List te staan. Het is voor zover bekend de enige vulkaan ter wereld waar je van kan af racen met een plank.  Je klimt een klein uur naar boven, waar de zwaveldampen uit de vulkaan je welkom heten. Je geniet er van een prachtig landschap om daarna met een houten plank naar beneden te glijden.
Krijg je er niet genoeg van?  Boek dan vanuit León ook een trip naar deze adembenemende vulkanen: ‘El Hoyo’, Telica, San Cristobal, Asososca, Cosiguina,…

[dd-parallax img="Autentico-op-formaat-03-1.jpg" speed="3" offset="true" mobile="pb07m.jpg"] [/dd-parallax]

4. Rio San Juan

Het is een van de minst toeristische plaatsen in Nicaragua maar een ware verborgen parel. Het ligt op de grens met Costa Rica. Aan extravagante natuur is er geen tekort in dit jungle gebied. Hier zitten brul- en slingerapen, toekans, leguanen, kaaimannen en nog veel meer. Huur een klein hutje langs de rivier. Ontdek jouw innerlijke avonturier. Duik de jungle of de geïsoleerde dorpjes in. Deze plek schreeuwt avontuur uit.
De Rio Frio of de Rio San Juan, de eilandjes van Solentiname of de Spaanse piratenburcht van El Castillo, aan keuze geen gebrek!

[dd-parallax img="IMG_9403.jpg" speed="3" offset="true" mobile="pb07m.jpg"] [/dd-parallax]

5. Corn Islands

Of in het Spaans: “Islas del Maíz”. Het zijn 2 eilanden die bij Nicaragua horen. Ondanks dat de officiële taal in Nicaragua Spaans is, spreekt men er Creools (Engels dialect). Op het grootste eiland is een landingsbaan en gemotoriseerd verkeer. Op het kleine zijn beide afwezig maar geniet je van paradijselijk comfort. Dit is de perfecte optie voor iemand die zich even op een bijna onbewoond eiland wil wanen. Het zijn de laatste ongerepte paradijselijke eilanden in de Caraïbische zee.  Turquoise zee, parelwitte stranden en verpleegsterhaaien die je zelf kan aaien bij de riffen rond het eiland. 

[dd-parallax img="IMG_6422.jpg" speed="3" offset="true" mobile="pb07m.jpg"] [/dd-parallax]

Zelf ook interessante plekken die wij hier vergaten? Laat het ons weten!

Interesse om het land te bezoeken als vrijwilliger?