5 hotspots voor toeristen in Nicaragua

1.Granada

Granada is een oude hoofdstad, net als Léon. De 2 steden hadden ruzie over wie de hoofdstad van Nicaragua mocht worden. Deze strijd eindigde in de 19de eeuw met een compromis en beiden gaven de scepter door aan het vissersdorpje Managua. Toch is Granada een van de meest toeristische plekken in Nicaragua. Het staat er vol met koloniale huizen. Sommige reizigers beschrijven het zelf als een openlucht museum. Van daaruit kan je ook de majestueuze Mombacho vulkaan beklimmen. Laat je niet afschrikken door de waarschuwingen voor Puma Trail. Hij is lang niet zo zwaar als men laat uitschijnen en je maakt er kans om luiaards, spidermonkeys, tropische kikkers en transparante vlinders te ontmoeten!

 

 

2. Islets of Granada

De Islets of Granada liggen buiten Granada. Er zijn 365 eilanden in totaal. De meeste zijn bedekt in een groen tapijt van vegetatie. De eilanden zijn rijk aan vogelsoorten. Sommige eilanden hebben hotels waar je kan verblijven. Je kan ze zelf ontdekken via een boottour of kayak.

3. Cerro Negro

De Cerro Negro is de 2de jongste vulkaan op aarde. Terwijl hij nog actief is, schrikt dit mensen niet af om te gaan volcano boarden. Deze avontuurlijke must do heeft wereldfaam gekregen door als tweede op de CNN Travel Thrillseeker List te staan. Je klimt een klein uur naar boven vanaf de voet, waar de zwaveldampen uit de vulkaan je welkom heten. Bovenaan zal je ook nog het prachtige landschap kunnen bewonderen. Om dan met een houten plankje naar beneden te glijden.

4. Rio San Juan

Het is een van de minst toeristische plaatsen in Nicaragua maar een ware verborgen parel. Het ligt op de grens met Costa Rica. Aan extravagante natuur is er geen tekort in dit jungle gebied. Hier zitten brulapen, spidermonkeys, toekans, de meest giftige kikkers ter wereld, kaaimannen en nog veel meer. Huur een klein hutje langs de rivier. Kom in touch met jouw innerlijke avonturier. Ontdek de jungle of de geïsoleerde dorpjes. Deze plek schreeuwt avontuur uit.

5. Corn Islands

Of in het Spaans: “Islas del Maíz”. Het zijn 2 eilanden die bij Nicaragua horen. Ondanks dat de officiële taal in Nicaragua Spaans is, spreken ze daar Creool Engels. Op het grootste eiland is een landingsbaan en gemotoriseerd verkeer. Op het kleine zijn beide afwezig. Dit is de perfecte optie voor iemand die zich even op een bijna onbewoond eiland wil wanen. Het zijn de laatste ongerepte paradijselijke eilanden in de Caraïbische zee

Zelf ook interessante plekken die wij hier vergaten? Laat het ons weten!

Interesse om het land te bezoeken als vrijwilliger?